Tom kantine sender medarbejderne hjem

En tom kantine giver ingen mening, så Sabina Walløe Thorsen er sendt hjem. Ikke på hjemmearbejde. Men derimod på ’ferie’ sammen med sine ’hjemsendte’ børn.

– Selvfølgelig er det godt og hyggeligt at være sammen med børnene. Men det er ikke ferie. Og skal jeg være helt ærlig, vil jeg hellere på arbejde. Det er også en ’sur’ måde - jeg vil jo hellere gemme ferien – til det er muligt at være sammen hele familien og foretage sig noget ’ferieagtigt’.

Men det er ikke et valg. Opskriften som Sabina Walløe må følge lige nu hedder:  Brug din afspadsering, spæd op med fem fridage, og tilsæt så resten af ferien.

– Og jeg er spændt på, om ISS vil ændre på det efter Trepartsaftalen er indgået, siger hun.

ISS, som driver kantinen i Holmbladsgade, har mange kantiner. Og pt. mange lukkede kantiner. Nogle holder dog gang i produktionen på arbejdspladser, hvor medarbejderne skal være på arbejde.

– Jeg har en medarbejder, der er ansat for nylig. Hun har hverken opsparet ferie eller afspadsering, så hun vil gerne flyttes til en af de kantiner, der er i gang. Det har jeg forsøgt at fikse. Men der er mange på listen … så jeg ved ikke hvor stor hendes chance er, siger en bekymret kantineleder.

Selv startede hun optimistisk med en større hovedrengøring i kantinen og planlagde at rydde noget af det administrative arbejde af vejen, der har hobet sig op gennem længere tid, fordi hele ISS koncernen har været ramt af et omfattende hackerangreb. Men systemet er ikke fuldt oppe at køre – og kommer det næppe, for lige nu handler alt om håndtering af corona - selvfølgelig.

– Og hovedrengøring harmonerer jo heller ikke med, at vi er sendt på tvungen ferie …
– Så, lige nu drømmer jeg om bare om lidt solskin, siger Sabina Walløe.

Nyd endnu et par glimt af hverdagen for ernæringsprofessionelle,

der knokler for ar finde nye måder at samarbejde og yde omsorg på:
De passer på andre – og sig selv.