TR-stormøde: Løn spiller en stor rolle

Der blev talt om kompetenceudvikling, om arbejdsmiljø, om tillid og ikke mindst om løn.

Danske Regioners topforhandler, Anders Kühnau, høstede klapsalver, da han erklærede, at der går for meget tid med dokumentation, men ellers var det småt med ros til arbejdsgiverne. KL’s forhandler, Michael Ziegler, mødte da også kun spredt brummen fra salen, da han forsøgte at mane til beskedne lønforventninger.

- Det er jo det private, der svinger taktstokken, sagde han med henvisning til den såkaldte reguleringsordning. Reguleringsordningen er indført for at sikre en parallelt lønudvikling mellem det offentlige og det private arbejdsmarked. Det sker ved, at lønnen i det offentlige efterreguleres med 80 % af forskellen mellem de to sektorer.

Skru nu lønnen op

Det fik Sundhedskartellets formand, Grete Christensen, til at tiltale den kommunale arbejdsgiver direkte.

- Vi har jo betalt tilbage, Michael, siden 2008. Så lad os nu bare få skruet lønningerne op. Lad os vise, hvor stor en rolle de ansatte i det offentlige spiller i samfundet. Den private sektor kan jo ikke noget uden den offentlige. Prøv at se på alt det, I får gratis, hvis I behandler medarbejderne ordentligt, lød den afsluttende opfordring.

Sundhedskartellets debatoplæg er på vej i trykken. Herefter går den reelle kravindsamling i gang i midten af august. Overenskomstforhandlingerne begynder i slutningen af 2014.