Traineeforløb giver job

Mange får job

Resultaterne af at opkvalificere nyuddannede på FTF’s område, eksempelvis professionsbachelorer i ernæring og sundhed og ernæringsteknologer, viser sig netop nu. Og de er meget positive. Mellem 60 og 100 procent, afhængig af fag, er kommet i arbejde på baggrund af et traineeforløb.

Et traineeforløb kombinerer fagspecifik opkvalificering med en virksomhedspraktik. For kost-, ernærings- og sundhedsfaglige kunne der i praktikken løses opgaver indenfor f.eks. sundhedsfremme og forebyggelse, økologi eller arbejdsmiljø.

- Arbejdsløse dimittender har brug for hjælp på trods af, at de har en ny professionsuddannelse. Uddannelserne er generalistuddannelser, så de har brug for konkrete, målrettede færdigheder for at blive attraktive, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

Og erfaringerne er altså, at de målrettede traineeforløbene gør de nyuddannede så attraktive for arbejdsgiverne, at de faktisk kommer i arbejde.

Der skal bygges netværk

Det overrasker ikke arbejdsmarkedsforsker Flemming Larsen fra Aalborg Universitet.

- Det handler om, at bygge netværk op. Det er i høj grad gennem netværk, vi skaffer job i Danmark. Det handler om at blive et kendt ansigt på en arbejdsplads og vise, at man dur til noget og kan indgå i et arbejdsfællesskab, siger han til avisen Politiken.

Kost-, ernærings- og sundhedsfaglige i trainee

Kost & Ernæringsforbundet er sammen med yderligere ni fagforeninger og a-kasser med i FTF’s traineeforløb, der tilbyder i alt 1.000 nyuddannede mulighed for at gennemføre et traineeforløb.

Forløbene er støttet af Beskæftigelsesministeriet og slutter til april.

Kommende indsats

I slutningen af februar forventes regeringen at komme med et udspil til en fremtidig beskæftigelsesindsats for arbejdsløse i a-kasserne.

Kilde