Tre spørgsmål til OK15

1) Hvad ser du som den største udfordring ved OK15?

Arbejdsgiverne vil forsøge at begrænse fagbevægelsens indflydelse - sådan var det i OK13, sådan bliver det ved OK15 - og sådan forudser jeg, det vil fortsætte. Den samlede fagbevægelse skal derfor - med tydelige mandater fra baglandet - sikre medlemmerne indflydelse på arbejdspladsen og OK- resultater, som giver mening.

2) Hvilke muligheder ser du for Sundhedskartellet i det nye større forhandlingsfællesskab?

I et nyt stærkt forhandlingsfællesskab er der brug for at demonstrere demokrati og solidaritet for at styrke indflydelsen i et politisk Danmark og Europa. Sundhedskartellet kan bidrage med skabelse af nye traditioner for politisk dialog, struktur og professionssamarbejde.

3) Hvad ser du som det vigtigste mål ved OK15?

Det vigtigste mål er gode, konkrete resultater til medlemmerne! Fagbevægelsens stærke fællesskab er den bedste måde at varetage medlemmernes interesser på. Vi skal også lægge kimen til interessebaserede forhandlinger med arbejdsgiverne. De fastlåste forhandlingspositioner har hverken arbejdsgivere eller fagbevægelse godt af. Vi skal skabe en platform, hvor vi både kan udvikle vores samfund og skabe værdi for medlemmerne.