Efter- og videreuddannelse

Da arbejdsmarkedet udvikler sig hele tiden, og er det vigtigt, at du følger med udviklingen, så du fortsat vil være en attraktiv medarbejder i fremtiden. Udvikling betyder også noget for arbejdsglæden og for chancerne for at få nye arbejdsopgaver, nye udfordringer og måske en ny stilling.

Men hvordan får jeg mig en efter- eller videreuddannelse? Og kan jeg få dækket transport til studiet? Du finder svar på de mest nødvendige emner i vores FAQ om efter- og videreuddannelse. Du finder svarene her

Kost & Ernæringsforbundet har samlet et par gode grunde til, hvorfor du bør tage en efter- eller videreuddannelse, fordi der faktisk en række gode grunde – til glæde for dig, din fremtid og din arbejdsplads.

1. Forbliv en værdifuld medarbejder

Når arbejdsmarkedet udvikler sig, har det også betydning for din arbejdsplads og dine arbejdsopgaver og derfor udvikler dit job sig. Ny teknologi, nye arbejdsmetoder og nye jobfunktioner, betyder nye forventninger og krav til dine kompetencer. Og dem erhverver du dig gennem efter- og videreuddannelse. 

2. Få mere i løn

Jo mere du uddanner dig, jo bedre er dine muligheder for at stige i løn. Med en efter- eller videreuddannelse erhverver du dig nye kompetencer, som skaber værdi for arbejdspladsen – og det giver gode argumenter til en lønforhandling.

3. Øg muligheden for at komme i job eller skifte job

En efter- eller videreuddannelse øger dine chancer for at få det job, du drømmer om. Uanset om du er i job og drømmer om et andet, eller du er ledig og på jobjagt

4. Få mere ansvar

Efter- og videreuddannelse kan også hjælpe dig videre i det job, du har. Med flere kompetencer kommer muligheden for mere ansvar og andre arbejdsopgaver. Uddannelse er med andre ord din mulighed for at påvirke dit arbejde, så det bliver ved med at være interessant for dig.

Hvad får din chef ud af, at du tager en efter- eller videreuddannelse? Her har forbundet også samlet lidt gode argumenter.

 

1. Få en endnu mere værdifuld medarbejder

2. Jo mere du uddanner dine medarbejdere, jo større mulighed er der for, at de skaber merværdi for din arbejdsplads. Med en efter- eller videreuddannelse erhverver de sig nye kompetencer, som skaber værdi for arbejdspladsen – og det vil kunne mærkes i produktivitet, innovation og ansvarsfølelse.

3. Medarbejderen får flere kompetencer:

4. Ny viden giver nye kompetencer. Og nye kompetencer giver dig, som leder, nye muligheder for at få skabt nye løsninger eller løftet kompetencerne på arbejdspladsen.

5. Medarbejderen får mere ansvar: Med flere kompetencer kommer muligheden for mere ansvar og andre arbejdsopgaver i spil. Uddannelse er med andre ord medarbejderens mulighed for at påvirke sit arbejde, så det bliver ved med at være interessant for vedkommende. Og det er muligheden for at få mere ansvar og skabe nye løsninger, som løfter arbejdet og opgaverne for alle i teamet.