Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 02/02/2021 Kost, Ernæring & Sundhed 1-2021
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 MÅNEDENS OPSKRIFT: DE NYE KOSTRÅD
Mette Jensen  [ TEKST ] Maria Vendelbo Madsen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 Svendeprøven sætter håndværket i fokus

Underernæring på dagsordenen

Man kan mene meget om valg, politikerløfter og magtkampe. Men et valg er det bedste tidspunkt at få en politiker til at mene noget – om hvad som helst. Det udnytter vi selvfølgelig i Kost & Ernæringsforbundet til at sætte fokus på de steder, hvor der er behov for flere kost-, ernærings- og sundhedsfaglige kræfter.

Op til kommunalvalget har forbundet valgt at sætte et særligt fokus på underernæring, som er et af de store og oversete problemer i Velfærdsdanmark. I dag er op mod 40 procent af patienterne på danske hospitaler underernærede og 60 procent af de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen er i fare for at blive det. Det har store menneskelige konsekvenser og koster samfundet dyrt. Derfor skal politikernes opmærksomhed vækkes, og ernæring skal opprioriteres på de kommunale og regionale dagsordener.

Kost & Ernæringsforbundet har en række initiativer i ærmet. Nogle af dem fremgår af dette blad. Vi har formuleret nogle spørgsmål, som du kan tage med til valgmøder og stille til dine lokale politikere. Vi har sat markante politikere i stævne og bedt om deres løsninger. Dem præsenterer vi på hjemmesiden i løbet af november. Vi er klar til at kontakte pressen, og vi følger op på politikernes valgløfter, når valgkampen er overstået.

Første skridt er dermed taget for at skabe opmærksomhed på problemerne med under-ernæring, og vi er klar med løsningen: ernæring skal prioriteres og sidestilles med andre sundhedsydelser.

Det har Kost & Ernæringsforbundet også tidligere slået på tromme for i høringssvar til regeringens hjemmehjælpskommission og de kommende sundhedsaftaler mellem regioner og kommuner. Men vi er ikke bange for at gentage budskabet: kost, ernæring og sundhed skal på dagsordenen. Er du klar til at være med?

Ghita Parry
/ Formand