Vær med i saltstafetten

#madmedmindresalt

Størstedelen af det salt, vi får, kommer fra færdigmad i supermarkedet, takeaway eller mad vi spiser ude f.eks. i kantinen eller på restaurant.  

Alle madprofessionelle opfordres derfor til at komme med gode ideer til at begrænse mængden af salt i maden f.eks. ved at erstatte salt med andre stærke smage.

Lav et billede eller en lille film, der viser jeres tip til mad med mindre salt, opfordrer Fødevarestyrelsen, og læg den på facebook med #madmedmindresalt. Lad herefter stafetten gå videre til kollegerne.  

Stafetten er i gang

Stafetten starter i dag med kokken Rasmus Munk. Et af hans tip er at købe gode råvarer.

- Vil du have god smag, så køb gode råvarer. Det sparer dig for salt - og tid, siger Rasmus Munk.

Hans tip til mad med mindre salt er at koge kartofler i vand med masser af løvstikke.

Saltkampagne

Saltpartnerskabet, hvor Kost & Ernæringsforbundet er part, står bag stafetten, der er en del af Fødevarestyrelsens saltkampagne ’Får du for meget’.

 

Fakta

Et overforbrug af salt kan give et forhøjet blodtryk og øge risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme. 400.000 færre danskere forventes at få forhøjet blodtryk, hvis saltforbruges sættes ned med 3 g. Og sundhedsvæsenet vil spare 1-2 milliarder kroner årligt, viser beregninger fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed.

Kilde
- Privat gruppe -