Valggyser de næste seks uger

Hvor mange fagforeninger har blødt i forhold til medlemstal og kæmper for at få engagerede medlemmer, strømmer der helt andre toner fra Kost & Ernæringsforbundet, hvor medlemmerne står i kø, for at komme i hovedbestyrelsen. Der er i dag kampvalg til næsten 70% af pladserne (9 ud af 13 pladser), hvor 28 kandidater de næste seks uger skal kæmpe om ni pladser. Ghita Parry forklarer situationen således:

”Vi har spillet nye forbundstoner og efterspurgt involvering. Jeg tror at vores åbning har haft den effekt, at også de ikke garvede politisk aktive tør stille op. Vi har vist, at vi mener, hvad vi siger, når vi åbner døren og byder ALLE indenfor.

Kom til valgmøde og hør kandidaterne

Vil du møde kandidaterne der skal i valgkamp, så tilmeld dig valgmøderne, der løber af stablen fra 22. februar til 9. marts. 

Alle valgmøderne bliver livestreamet, så alle medlemmer har mulighed for at følge med på trods af fysisk afstand.

Her er de 28 kandidater

Du kan stemme på kandidaterne fra 14. marts og får automatisk tilsendt din valgkode. Husk at informere forbundet, hvis du har skiftet mailadresse. Valgkampen begynder nu og afsluttes den 29. marts, hvor vi kender den nye hovedbestyrelse. 

Læs kandidaternes valgoplæg

Valgt til hovedbestyrelsen

De fire medlemmer, som er valgt ved fredsvalg (uden modkandidater) er:

  • Ghita Parry, forbundsformand, 
  • Marian Aagaard, regionsformand i Region Nordjylland,
  • Alice Linning, regionsformand i Region Hovedstaden, 
  • Michael Allerup, næstformand.

Nordatlantiske regionsformænd

Desuden er regionformændene i vores nordatlantiske regioner valgt uden modkandidater.  Dermed fortsætter Elisabeth Akursmørk som regionsformand for Færøerne og Birgitte Nathanielsen som regionsformand i Grønland. De nordatlantiske regionsformænd har ikke pladser i hovedbestyrelsen.

- Privat gruppe -