Relateret indhold

Fagbladsartikel 24/10/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 24/10/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 13/11/2019 Kost, ernæring og sundhed 10-2019
Karina Baagø [ OPSKRIFTER ] Anne Kring og Asbjørn Baagø [ FOTO ]
Fagbladsartikel 13/11/2019 Månedens opskrift: Strukturmetoden
Nana Toft  [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Lyt til kroppens signaler

Vegansk er ikke for børn

− Børn på vegansk kost kan komme til at mangle B12-vitamin, lyder det fra sundhedsstyrelsens rådgiver, professor Kim Fleischer Michaelsen, der forklarer, at han har set børn med irreversible hjerneskader på grund af mangel på B12. Desuden er der risiko for, at børn ikke vokser tilstrækkeligt på grund af mangel på næringsstoffer, siger han i en kommentar til Dansk vegetarforenings pjece ‘Vegetarisk og vegansk til gravide, ammende, spædbørn og småbørn’, der udkom i foråret.

Pjecen er ment som en vejledning til forældre, der lader deres børn vokse op uden kød, men samtidig vil sørge for, at de får dækket deres behov for næringsstoffer.

Sundhedsstyrelsen havde foretrukket, at den alene handlede om vegetarkost. Sammen med Sammenslutningen af europæiske børnelæger (ESPGHAN) fraråder styrelsen en kost uden æg, mælk og andre animalske produkter til børn under to år. For børn, der spiser vegetarisk, går bekymringen på mangel på jern. Sundhedsstyrelsen har derfor lavet retningslinjer for vegetarisk kost, og følges de, ‘viser vegetarkosten, at den på nogle områder er sundere end almindelig dansk kost’, skriver styrelsen.

LÆS OGSÅ: Vegansk for sundhedens skyld