Velkomstinformation til nye dimittender

”Kære dimittend,

Jeg er selv klinisk vejleder og har haft studerende i praktik igennem mange år. Jeg ved, at det sidste år af din uddannelse har været uforudsigeligt, udfordrende og til tider svært at navigere i under den igangværende Corona-pandemi. Jeg og FaKD tror på, at disse udfordringer har forårsaget, at du som diætist har været tvunget til at nytænke din professionspraksis. Dermed står du stærkt og kan bidrage til faget med nytænkning af professionsudøvelse og kan inspirere dine kommende diætistkollegaer i jeres fælles hverdag.

Vi ønsker dig held og lykke med at søge og finde din fremtidige arbejdsplads, hvor du som diætist kan være med til at gøre en forskel. For at hjælpe og inspirere dig i din jobsøgning har vi fundet eksempler på ledige stillinger rundt om i landet: Log in, læs og søg her.

Har du brug for sparring til at udforme et CV og ansøgning, kan du som medlem af FTF-A kontakte dem eller besøge deres hjemmeside, hvor du finder eksempler og skabeloner.

Såfremt du har spørgsmål til dine rettigheder og lønmæssige forhold, kan du som medlem altid kontakte Kost og Ernæringsforbundet, som vil stå klar med rådgivning.

Du ved måske allerede nu, at du ønsker at læse videre? FaKD har en fane på hjemmesiden, hvor du blandt andet finder en oversigt over muligheder for efter- og videreuddannelse. Her kan du finde inspiration og direkte links til uddannelsesinstitutionernes hjemmesider, som beskriver indhold, adgangskrav og ansøgningsprocedure.

I tilfælde af behov for faglig sparring og spørgsmål, er du velkommen til at kontakte FaKD’s formand.

Som uddannet klinisk diætist og medlem af FaKD vil du fremadrettet både modtage Kost og Ernæringsforbundets fagblad og fag- og forskningsbladet Diætisten med posten.

Du kan være med til at sætte den politiske dagsorden ved at komme med indspark til, hvilke emner FaKD bør tage op. Har du idéer til kurser, oplæg og workshops, der bør udvikles for at styrke diætist-professionen så kontakt gerne formanden.

Kost og Ernæringsforbundet har desuden samlet viden, information og gode råd til dig som nyuddannet her.

Her finder du information omkring, hvad der kommer til at ændre sig for dig, når du går fra studerende til færdiguddannet, samt hvad vores fagforening tilbyder dig.

Endnu en gang – tillykke med uddannelsen og hjertelig velkommen i FaKD.

Mette Theil, Formand FaKD”