Veloverstået ernæringskongres - hvor underernæring også var på dagsordenen

"En fantastisk mulighed for at blive klogere"

Brynis og Lea studerer begge professionsbachelor of Global Nutrition and Health og var med på ESPEN, fordi de havde vundet en adgangsbillet fra vores Facebook-konkurrence i sensommeren.

Lea: ”Kongressen var en fantastisk mulighed for at blive klogere på de mange aspekter af klinisk ernæring. Det der gjorde mest indtryk på mig var nok alle de forskellige ting, der kan påvirke vores næringsstatus og spisevaner, fx vores tarmbakterier, stressniveau, motion og endnu mere interessant, vores genetik og vores forældres livsstil, som kan give os bedre eller dårligere muligheder for at være sunde”, siger Lea Samanta Nash Castro.

Bryndis: ”Det var super spændende at høre den seneste forskning omkring tarmbakterier og deres betydning i forhold til udviklingen af overvægt og fedme – og forebyggelse af sygdomme. Helt simplificeret sagt, så kan en balanceret tarmflora tilsyneladende lede til et godt helbred, mens ændret tarmflora lader til at spille en rolle i udviklingen af sygdomme. Kosten spiller en stor rolle og alles tarmflora kan blive forbedret via kosten”, siger Bryndís Skarphéðinsdóttir, der i fremtiden vil prøve at spise så tarmvenligt som muligt og fortælle andre om tarmfloraens betydning.
 

Underernæring også på den poltiske dagsorden

Forbundet havde dette hotspot, hvor vi fortalte om underernæring, snakkede med politikkere og rådgav medlemmer, der havde spørgsmål til arbejdslivet. Måltidskonsulent Karen Leth deler smagsprøver ud og fortæller om underernæring, og hvordan man kommer den til livs ved bl.a. at tilbyde tyggevenlig kost, som ligner mad vi kender i forvejen. 

Billede: -Værsågod, at træde nærmere, her ser du forskellige former for mad, der er lette at synke, siger Karen Leth, måltidskonsulent i Kost & Ernæringsforbundet.

 

Flemming: ”Underernæring har meget høj prioritet for Socialdemokraterne - vi skal fokusere og investere mere, samt få alle faggrupper til at forstå vigtigheden”, siger sundhedsordføreren for Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen (th på billedet, nederst) på sin facebookprofil.  

Ghita: ”Politiker, forsker, erhvervsorganisation og fagbevægelse mødes og taler ernæring foran Kost & Ernæringsforbundets hot-spot. Vi er et godt match..., ” skriver Ghita Parry på sin Facebookprofil.

På kongressen fik forbundet løbende besøg af interesserede gæster, der ville netværke eller høre mere om underernæring. Billede fra venstre: Flemming Møller Mortensen (sundhedsordfører for Socialdemokratiet), Erik Kristiansen (konsulent i FOA), Susanne Kofoed (chefkonsulent i L&F), Jens Kondrup (professor) og Ghita Parry, formand i Kost & Ernæringsforbundet.
​Billede fra venstre: Flemming Møller Mortensen (sundhedsordfører for Socialdemokratiet) sammen med repræsentanter fra Forum for Underernæring: Erik Kristiansen (konsulent i FOA), Susanne Kofoed (chefkonsulent i L&F), Jens Kondrup (professor) og Ghita Parry, formand i Kost & Ernæringsforbundet.