Velsmag mod fedme på Herlev Hospital

Astrup til Herlev

’Fedmeprofessor’ Arne Astrup begynder på sit nye job hos forskningsenheden på Herlev Hospital den 1. november 2012. Arne Astrup nyder stor anerkendelse i forskningsverdenen for sit arbejde med overvægt og fedme, skriver Herlev Hospital i en pressemeddelelse.

Bekæmpelse af overvægt med velsmag

Herlev Hospital og Arne Astrup har flere projekter planlangt omkring bekæmpelse af overvægt. I første omgang går forskningsenheden efter at bekæmpe fedme hos gravide. Enheden har en teori om, at det både er muligt at sikre moderen og barnet mod fedme, hvis der sættes ind under graviditeten.

Derudover vil Herlev Hospital bruge sin ekspertise og fortsætte med at bekæmpe fedme med velsmag. Det sker igennem mad fra hospitalets Centralkøkken, der producerer efter principperne og om ny nordisk kost. Hospitalets ekspertise med at bekæmpe fedme med velsmag vil også blive udnyttet i et kommende projekt.

Rette vej

Kost & Ernæringsforbundet synes, at forskningsenheden og Centralkøkkenet på Herlev Hospital er inde på en helt rigtig vej ved at forene mad, ernæring og velsmag med sundhed i bekæmpelse af fedme.

- Jeg synes, det er positivt, at Herlev Hospital udnytter de kost- og ernæringsfaglige kompetencer, der er til rådighed hos Køkkenchef Michael Allerup Nielsen i Centralkøkkenet i forbindelse med forskningsarbejde, der skal bekæmpe fedme med velsmagende nordisk mad, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.

Kilde