Verdensmesterskab

De sidste år har ernæringsassistenterne deltaget i DM skills ( danmarksmesterskab i ernæringsassistent). At være med til Dm i Skills er en kæmpe oplevelse, for de unge mennesker der deltager. Nogle håndværksfag deltager efterfølgende med deres vinder af DM, i Wordlsskills ( verdensmesterskabet )

Worldskills afvikles hvert andet år, 2009 i Canada i 2011 var det i England og endelig her i 2013 i Tyskland

Fredag og lørdag i uge 27 var jeg så heldig at opleve dette års Worlsskills i Leipzig.  Fredag morgen kl. 6, startede jeg fra Nykøbing Falster, sammen med nogle lærer fra  CELF. Efter en lang sejl -og bustur nåede vi ved 14.30 tiden frem, til de store haller i Leipzig hvor mesterskaberne blev afviklet. Kl. 17 sluttede dysten om fredagen, lørdag var den sidste konkurrence dag, her blev der dystet frem til kl. 14.

Vi forlod hallerne ved 14 tiden om lørdagen, så vi oplevede det sidste pres for de deltagende. Efterfølgende skulle dommerne så bedømme, for endelig at kåre vinder i de enkelte fag. Søndag skulle vinderne kåres og der skulle være stor afslutning.

Der blev dystet i 46 fag, nogle fag mere publikums venlige end andre. Dem der dystede på IT, var ikke så publikums venlige som blomster dekoratøren. Jeg nåede ikke igennem alle fag, men gik efter interesse. Jeg fulgte begge dage de danske deltager inden for følgende fag: kok, konditor, murer og tømre.  

2 super gode dage med rigtig mange indtryk. Selv om der blev dystet i samme given opgave, var der i mange fag stor forskel på færdige produkt.

Det var meget stort og nogle meget flotte haller.

Rikke Kristensen