Vi er tilfredse med jobsituationen

Vi synes det går godt

Selv om det ofre bliver sagt, at der er krise, synes mange af os, at det går godt, når det gælder os selv og vores job.

Ifølge en Eurobarometer-undersøgelse er flere end to ud af tre danskere tilfredse med deres egen situation i forhold til at have et job eller være arbejdsløs.

Med andre ord - de synes, jobsituationen er god.

Svenskere mere tilfredse

Godt fire ud af 10 mener, at situationen er meget god. Sverige er det eneste land, hvor der er flere end i Danmark, der synes, at situationen er meget god.

Mindre smil generelt i EU

I hele EU er det kun en ud af 10, der synes, det går meget godt.

Bekymrede

Vi danskere er mere bekymrede, når det glæder job og arbejdsløshed generelt. Færre end en ud af tre, synes det går godt. Og det er færre end i den forrige EU-undersøgelse.

Fornuftigt i DK

Ifølge lektor i arbejdsmarkedsstudier Thomas Bredgaard fra Aalborg Universitet er vi blevet mindre tilfredse i Danmark, fordi der bliver talt meget om, at der er krise i samfundet.

Thomas Bredgaard mener, at der bliver talt for meget om krise i forhold til, hvordan det i virkeligheden går i Danmark - i forhold til andre lande, går det fornuftigt i Danmark.

Vi skal omstille os hurtigere

Vores syn på forholdet mellem job og arbejdsløshed er også påvirket af, at vi skal omstille os til nye forhold på vores job og på arbejdsmarkedet hurtigere end før krisen ifølge Thomas Bredgaard.

Kilde
- Privat gruppe -