Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 02/02/2021 Kost, Ernæring & Sundhed 1-2021
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 MÅNEDENS OPSKRIFT: DE NYE KOSTRÅD
Mette Jensen  [ TEKST ] Maria Vendelbo Madsen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 Svendeprøven sætter håndværket i fokus

Vi gør det godt

  • GHITA PARRY / FORMAND
    GHITA PARRY / FORMAND

For nogle mennesker er måltidet nærmest en overmagt. Det er måltidet, der styrer, ikke mennesket. For nogle mennesker har måltidet nærmest ingen magt – det skal bare overstås. Og så er der alle dem, store som små, for hvem måltidet er en arena for at danne sociale relationer, en platform for læring og dannelse. Hvor måltidet kan være med til at modvirke ulighed i sundhed og skabe de bedste forudsætninger for læring og udvikling. For andre er måltidet dagens højdepunkt i en hverdag, der ikke er så hektisk, som den var engang. Hvor det måske er blevet sværere at tygge, og appetitten er svundet.

Det er alle disse måltider, vi dygtige, kost-, ernærings- og sundhedsprofessionelle arbejder med til daglig. Og vi er alle steder: vi tilbereder og serverer dejlig mad, eller vi har den som udgangspunkt for behandling og vejledning. Vi bedriver ledelse, så pengene rækker til økologi og udvikling af nye opskrifter på ernæringsrigtig mad. Vi arbejder med forebyggelse og sundhedsfremme i kommuner og regioner til glæde og gavn for borgernes helbred og livskvalitet.

Kort sagt: Vi har måltidet i vores magt. Vi får måske ikke Michelin-stjerner og TV-tid, men vi arbejder stædigt for sunde og nærende måltider. Det fortjener ros og anerkendelse. Så giv dig selv og din kollega et klap på skulderen. Vi gør et godt stykke arbejde i samfundets tjeneste til gavn for den enkelte. Bum