Vinder af Skills er Camilla fra Aarhus

Selve åbningen fik spontant mere omtale end planlagt, da der om torsdag morgen udbrød brænd på havnen i Fredericia. På trods af trafikpropper, der forhindrede folk i at komme frem, blev ilden hurtigt tæmmet, så åbningsceremonien kunne starte kun en time senere end planlagt.

Afslutningsceremonien gik dog som planlagt, og det var en glad og smilende statsminister, der tog i mod på scenen i Fredericia. Han havde forinden været på besøg hos ernæringsassistenterne, så det var med et stort smil, Camilla fik overrakt det synlige bevis på DM-titlen.

DM-præmie sikrer bryllupsrejsen

Med titlen følger også en præmie på 10.000 kroner, som Kost & Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry overrakte. Og den redder bryllupsrejsen for Camilla og hendes forlovede.

- Jeg skal giftes om tre uger og står midt i bordplaner og gæstelister. Bryllupsrejsen var blevet sparet væk, men nu har jeg da tænkt mig at invitere, siger den nybagte DM-vinder glad og fortsætter:

- Jeg havde slet ikke regnet med at vinde, jeg troede jeg lå i midterfeltet. De andre var så gode til at præsentere. Men dommerne må have set helheden - mine professionelle arbejdsgange, min høje hygiejne, min råvarehåndtering. Jeg tror, det er det, der gør, at jeg vinder, vurderer Camilla.

DM i Skills skal tiltrække talenter

Det er sjette gang, at Kost & Ernæringsforbundets medlemmer deltager i DM i Skills. Og det bliver ikke den sidste, for mesterskabet skal inspirere og tiltrække unge talenter så vi får de bedste og mest ambitiøse elever på fremtidens ernæringsuddannelse.

-Det har været et meget spændende mesterskab. I dag er jeg en stolt formand, som har været vidne til dygtige talenter. Vores elever udgør en af hjørnestenene i både det daglige, men også i det forebyggende og behandlende sundhedsarbejde i Danmark. Det har været en fornøjelse at se dem brillere og demonstrere alt det de mestrer rent fagligt, slutter Ghita Parry.

Om konkurrencen: 3 dage - 3 udfordringer

I tre nervepirrende dage konkurrerede ni talentfulde ernæringsassistentelever i tre udfordringer. En gennemgående tråd for bedømmelserne var madspild, økologi og bæredygtighed. Det betyder bl.a., at skraldespandene blev tjekket for eventuelt madspild.

Skolemad to go: Ud fra en råvareliste skal eleverne selv sammensætte økologiske og velsmagende anretninger i form af: en varm, en kold og en snack. Målgruppen er skoleelever i 7.-10. klasse, og der skal leveres 6 portioner. Eleven skal selv lave opskrifterne, hvor eneste kriterium er, at tabasco skal indgå i en af retterne. Det eneste, de må forberede på forhånd er at sætte korn og kerner i blød. Konkurrencetid: 2,5 timer.
Det grønne køkken: forbered en vegetarisk buffet til mange. Opgaven her er at lave 3 retter af 10 portioner. I den ene ret skal der indgå bagværk. De laver selv opskrifterne. Eneste regel er, at tabasco skal indgå i en af retterne. Det eneste, de må forberede på forhånd er, at sætte korn og kerner i blød. Konkurrencetid: 3 timer.
Hvad byder du uventede gæster? En halv time før, at eleverne går i køkkenet, får de en liste over de råvarer til 8 portioner, som ligger i deres kurv. Opgaven er at lave mad til 8 tiltænkte venner. Konkurrencetid: 2 timer.

FAKTA

Der deltog 300 unge fra forskellige erhvervsuddannelser i årets DM i Skills 2016, som foregik i Fredericia.
De ni ernæringsassistentelever, som deltog i DM i Skills 2016 var:

  • Line Kjær Linnebjerg (Madjyden Frisenborgparken i Ikast/ Silkeborg Tekniske Skole)
  • Jeanette Andersen (Ceres Centret i Horsens/ Syddansk Erhvervsskole Vejle)
  • Caroline Jørgensen (Nordjysk Mad i Brønderslev/ EUC Nord)
  • Karmina Hede (CELF i Nakskov/ CELF)
  • Maiken Klindt (Herlev Hospital/ Slagteriskolen i Roskilde)
  • Camilla Boytang (EUC-Syd i Aabenraa/ EUC-Syd)
  • Camilla Pedersen (Centralkøkken Risskov/ Sansestormerne Aarhus)
  • Natthida Phuangmalai (Kastanjehaven på Frederiksberg/ Hotel- og Restaurantskolen)
  • Philip Thjell-Møller (Kursuscenter Skovly i Stenløse/ Erhvervsskolen Sjælland).

Se flere billeder på forbundets facebookside.